Ilustrační foto
Někdy se i zkušení kuchaři mohou setkat s problémem, kdy se jídlo začne při vaření lepit na pánev. To může zkomplikovat proces a také zhoršit chuť pokrmu. Existuje však jednoduché a účinné řešení tohoto problému, které vyžaduje jen tři snadno dostupné domácí suroviny.
Blogerka s přezdívkou @recepti_zumka sdílela na Instagramu jednoduchý life hack.
„Ani jsem tomu nevěřila, dokud jsem si to sama nezkontrolovala,“ řekla ve videu.
Podle ní vám stačí 3 ingredience (které pravděpodobně máte doma):
- soda – 1 polévková lžíce;
- ocet – 150 ml;
- vodka 50 gr.
Nasypte sodu do pánve, zalijte octem a vodkou (pokud ji nemáte doma, můžete si koupit nejmenší láhev v obchodě). Umístěte na oheň a vařte 2 minuty po varu.
Autor videa doporučoval dělat to s maskou, brýlemi a rukavicemi, protože „silný zápach octa může poškodit nosohltan a oči“.
Poté nádobí dobře opláchněte pod tekoucí vodou. Hotovo – jídlo se již nebude lepit na pánev.
Tuto metodu ocenilo více než 100 tisíc uživatelů Instagramu. V komentářích navrhli nahradit vodku peroxidem vodíku. Někteří navíc doporučovali sůl jednoduše ohřát na pánvi.
Telegraf.news dříve napsal, jak odstranit uhlíkové usazeniny na teflonové pánvi. Tato otázka často vzniká kvůli strachu z poškození křehkého povlaku. Ukazuje se, že za speciální čisticí prostředky nemusíte utrácet mnoho peněz. Existuje jednoduchý a účinný způsob, jak bezpečně odstranit špínu z pánve pomocí jediného produktu.
Jak se vám líbí novinky?