Co dělat, když se jídlo začne lepit na pánev? Potřebujete pouze 3 přírodní ingredience

Ilustrační foto


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Někdy se i zkušení kuchaři mohou setkat s problémem, kdy se jídlo začne při vaření lepit na pánev. To může zkomplikovat proces a také zhoršit chuť pokrmu. Existuje však jednoduché a účinné řešení tohoto problému, které vyžaduje jen tři snadno dostupné domácí suroviny.

Blogerka s přezdívkou @recepti_zumka sdílela na Instagramu jednoduchý life hack.

„Ani jsem tomu nevěřila, dokud jsem si to sama nezkontrolovala,“ řekla ve videu.

Podle ní vám stačí 3 ingredience (které pravděpodobně máte doma):

  • soda – 1 polévková lžíce;
  • ocet – 150 ml;
  • vodka 50 gr.

Nasypte sodu do pánve, zalijte octem a vodkou (pokud ji nemáte doma, můžete si koupit nejmenší láhev v obchodě). Umístěte na oheň a vařte 2 minuty po varu.

Autor videa doporučoval dělat to s maskou, brýlemi a rukavicemi, protože „silný zápach octa může poškodit nosohltan a oči“.

Poté nádobí dobře opláchněte pod tekoucí vodou. Hotovo – jídlo se již nebude lepit na pánev.

Tuto metodu ocenilo více než 100 tisíc uživatelů Instagramu. V komentářích navrhli nahradit vodku peroxidem vodíku. Někteří navíc doporučovali sůl jednoduše ohřát na pánvi.

Telegraf.news dříve napsal, jak odstranit uhlíkové usazeniny na teflonové pánvi. Tato otázka často vzniká kvůli strachu z poškození křehkého povlaku. Ukazuje se, že za speciální čisticí prostředky nemusíte utrácet mnoho peněz. Existuje jednoduchý a účinný způsob, jak bezpečně odstranit špínu z pánve pomocí jediného produktu.

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika