Všimli jste si, že vaše oblíbená orchidej chřadne, listy žloutnou a květy opadávají? V takových případech byste měli okamžitě reagovat. Pro oživení květiny můžete použít koření, které pravděpodobně máte ve své kuchyňské skříňce. Pouhých 20 gramů květiny přidané do květináče nejen blahodárně ovlivní její stav, ale může ji v kritické situaci i zachránit. Vaše orchidej ožije a potěší vás bujnými květy po dlouhou dobu.
Orchideje nepochybně chytly za srdce mnoho žen. Podivná květina, která se k nám kdysi dostala z jihu, zdobí parapety mnoha bytů a domů. Někdy můžete péčí o orchidej strávit spoustu času, ale jako štěstí jí nenarostou nová poupata. Co dělat v takové situaci, abyste rostlině pomohli?
Pokud si všimnete, že vaše orchidej chřadne a její květy opadávají, musíte okamžitě zasáhnout. Vše, co potřebujete, je domácí kondicionér na orchidej, díky kterému květina znovu ožije a bude aktivně růst. Nasypte asi 20 g skořice do půdy vaší orchideje nebo do půdy zapíchněte tyčinku skořice. Toto oblíbené koření má protiplísňové vlastnosti. Skořice přidaná do půdy ochrání květinu před rozvojem bakterií a útoky mnoha nemocí, na které jsou orchideje obzvláště zranitelné. Díky tomu orchidej ožije a krásně pokvete. Toto jednoduché a cenově dostupné koření je výživa a lék v jednom.
⬇ Článek pokračuje po anketě ⬇
Posypat by měl být ve středu rostliny (kde rostou listy), stejně jako podél kořenů a na půdě. Na rostlinu stačí jedna čajová lžička. Květinu 5 dní nezalévejte, aby skořice začala bojovat se stávajícími nemocemi. Koření na léčení používejte každý týden.
Skořici lze použít jako vrchní obvaz jednou za 3 týdny nebo méně. Lze jej kombinovat s jinými hnojivy pro orchideje.
Jak pečovat o orchidej, aby krásně kvetla?
Přestože orchideje nejsou příliš náročné rostliny, chyby neodpouštějí. Jak pečovat o orchidej, aby krásně kvetla? V první řadě jsou to rostliny, které je potřeba poměrně často zalévat, dávejte pozor, abyste nepřelili. Nejlepším řešením je zvlhčení, to znamená, že orchidej jednou týdně zalijte a po chvíli odstraňte přebytečnou vodu ze dna květináče. Měly by být hnojeny dvakrát měsíčně. V zimě přestaňte hnojit úplně.
Dříve Telegraf. news napsal, že citron je univerzální ovoce, které se hojně používá při vaření. Lze jej přidávat do pokrmů z masa nebo ryb, nebo použít na sladké pečivo. Po vylisování šťávy nebo použití dužiny však zůstává slupka. bez práce Od této chvíle už nebudete vyhazovat kůry z citronu do koše. Tyto jednoduché a osvědčené způsoby použití citronové kůry nenechají produkt přijít nazmar.
Jak se vám líbí novinky?