Červen je nejlepší čas začít sklízet kopr. Nečekejte, až kopr vyraší květní stonky. Nyní je tato zelenina voňavá a svěží jako vždy. Nejčastěji se ukrom na zimu zmrazí a každá hospodyňka to dělá po svém. Většina kuchařů se však pravděpodobně setkala s tím, že kopr po rozmrazení ztrácí aroma, a možná hůř, stává se vodnatým a bez chuti. Existuje způsob, jak zmrazit kopr, který uchová jeho čerstvost co nejvíce. co mám dělat?
Kopr je důležitou bylinkou v kuchyni. Některým pokrmům dodává chuť, u jiných je nepostradatelnou složkou. Nejlepší způsob, jak ji uchovat na dlouhou dobu, je zamrazit. Metoda je celkem známá a rozšířená, ale ne každý ví, jak ji dělat lépe. Zde je klíčová jedna akce. Právě to dodá kopru po rozmrazení svěžest.
Co byste měli udělat, aby kopr po rozmrazení zůstal čerstvý?
Poté, co kopr umyjete, osušíte a nasekáte, je třeba jej vložit do vroucí vody. Mnoho lidí tento trik nezná, ale opravdu funguje. Nasekaný kopr dejte do síta a na asi minutu vložte do vroucí vody. Kopr pak zalijte studenou vodou, která proces vaření zastaví. Poté osušte a teprve poté vložte do sáčku. Takto připravená koprová zelenina odhalí své nejlepší vlastnosti po rozmrazení.
Jak to funguje?
Metoda je celkem jednoduchá, ale jistě vás zajímá, jak to funguje. Přelitím kopru vroucí vodou a následným ochlazením ve studené vodě provedete jakousi pasterizaci. Paradoxně, když kopr takto zmrazíte, zjistíte, že si po rozmrazení zachová čerstvost a chuť. Zkuste tedy tuto metodu příště, až budete kopr mrazit, nebudete zklamáni.
Telegraf.news dříve napsal, že na vrcholu jahodové sezóny začíná mnoho hospodyň připravovat na zimu oblíbený jahodový džem. Bohužel šťavnatá červená barva letních jahod později ustupuje méně chutné hnědé. To neznamená, že se džem pokazil. Existují však způsoby, jak zachovat příjemný červený odstín vašeho oblíbeného pamlsku. Použijte tato doporučení a jahodový džem vás kdykoli potěší svou nativní barvou.
Jak se vám líbí novinky?