Udělejte to a jahody v lednici zůstanou čerstvé po dlouhou dobu. Proč to někteří lidé namáčejí do octa?

Jahodová sezóna v Česku je v plném proudu. Mnoho lidí má proto otázku, jak prodloužit čerstvost těchto bobulí po nákupu nebo sběru. Existují metody, které vám umožní vychutnávat si plody až týden.

Jak dlouho jahody vydrží po nákupu?

Jahody jsou bobule, které velmi rychle ztrácí čerstvost. Obsahuje hodně vody, takže rychle hnije nebo plesniví. Během jednoho dne od nákupu mohou mít jahody jinou texturu, chuť a vzhled. Proto se vyplatí zajistit správné podmínky skladování, aby jahody déle vydržely.

Pokud budete jahody správně skladovat, můžete si být jisti, že vydrží až týden. Pokud tedy nakoupíte příliš mnoho bobulí, nebojte se, že je budete muset druhý den vyhodit. Vše, co musíte udělat, je mít na paměti těchto několik aspektů.

Udělejte to a jahody v lednici zůstanou čerstvé po dlouhou dobu. Proč to někteří lidé namáčejí do octa?

Jaký je nejlepší způsob skladování jahod?

Než začnete jahody správně skladovat, je potřeba si dát pozor na pár dalších detailů. Nejprve si pamatujte, že pokud se nechystáte jahody sníst hned, není třeba je omývat. Omyté jahody se vlivem vlhkosti rychleji kazí.

Neumyté jahody se stopkami skladujte v lednici. Bobule by měly být umístěny v nádobě nebo misce, aby vzduch mohl cirkulovat. Nepoužívejte plastové sáčky nebo plastové sáčky – mohou podpořit plíseň a hnilobu.

Vyberte si velkou nádobu, která umožní, aby ovoce leželo naplocho. Díky tomu se nebudou mačkat a déle si zachovají krásný vzhled a příjemnou texturu.

Někteří lidé umístí na dno nádoby, ve které jahody skladují, papírový ručník. Tím se vytvoří druh podkladu, aby se předešlo problému s nadměrnou vlhkostí. Suché jahody vydrží déle než mokré.

Udělejte to a jahody v lednici zůstanou čerstvé po dlouhou dobu. Proč to někteří lidé namáčejí do octa?

Proč někteří lidé namáčejí jahody do octa?

Někteří lidé dávají přednost zachování čerstvých jahod pomocí speciálního oplachu. Lidé tvrdí, že tato metoda ve skutečnosti pomáhá předcházet rychlému kažení.

Doporučují smíchat vodu a ocet v poměru 1:1 a bobule na několik minut namočit. Po koupeli je jednoduše opláchněte v čisté vodě a uložte do lednice.

Telegraf.news již dříve napsal, že abyste si na bobulích pochutnali, je důležité vědět, v jakou denní dobu je kupovat a jak je vybírat. Sezóna těchto lahůdek netrvá dlouho, a tak je potřeba vynaložit veškeré úsilí, abyste si domů odvezli ty nejchutnější exempláře.

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika