Tento doplněk stravy snižuje riziko vzniku 19 druhů rakoviny

Pixabay.com

Studie zjistila, že vyšší příjem mastných kyselin snižuje riziko vzniku 19 typů rakoviny. Omega-3 tedy snižovaly pravděpodobnost nádorů tlustého střeva, žaludku, plic a dalších orgánů. Omega-6 zase snížila riziko rakoviny mozku, melanomu a nádorů močového měchýře, zejména u mladých lidí a žen, píše Hi-Tech.

Tyto účinky se objevily bez ohledu na faktory, jako je index tělesné hmotnosti, fyzická aktivita a konzumace alkoholu. Vědci však zjistili malé zvýšení rizika rakoviny prostaty s vysokou hladinou omega-3 v krvi, což vyžaduje další studium.

Odborníci radí obohatit svůj jídelníček o potraviny obsahující omega-3 a omega-6, abyste je získali přirozeně. Hlavním zdrojem těchto kyselin jsou ryby, ořechy, olivové a rostlinné oleje.

Odhady rizika celkového výskytu rakoviny a 19 rakovinných míst pro zvýšení 1-SD v plazmě omega-6 % a omega-3 %, pro jednoduše upravené a hlavní modely. Výsledky z jednoduše upravených modelů ukázaly asociace stratifikované podle věku

Studie konkrétně zdůraznila, že pro snížení rizika se doporučuje usilovat o rovnováhu omega-6 a omega-3 v poměru 1:1. Během analýzy vědci dospěli k závěru, že tato rovnováha snižuje úmrtnost a rizika kardiovaskulárních onemocnění a onkologie.

Výsledky studie byly zveřejněny v International Journal of Cancer.

Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Kishkal Česká republika