Každý, kdo plánuje dovolenou nebo dlouhou cestu, se na ni náležitě připravuje. Kromě balení kufru musíte pamatovat na svůj domov: vynést odpadky, zavřít okna, vypnout vodu a plyn. Existuje další nezřejmý bod, který stojí za to věnovat pozornost při plánování dlouhé nepřítomnosti doma. Řekneme vám o málo známém life hacku s mincí a mrazákem a o výhodách, které může přinést.
Každá cesta vyžaduje přípravu. Kromě balení kufrů, jídla na cestu, kol nebo dětských hraček se každý stará i o bezpečí domova v době své nepřítomnosti. Rozhodně by nikdo nechtěl, aby se po návratu potýkal s loužemi v koupelně a havětí v odpadcích.
Co byste neměli před odjezdem udělat?
Před odjezdem na dlouhou dovolenou chce většina lidí opustit dům co nejčistší. Vynést odpadky, umýt nádobí, zavřít okna, vypnout vodu a plyn, zalít květiny. Mnoho lidí se také raději stará o jídlo v lednici. Vše, co se rychle kazí, se snaží spotřebovat předem, zbytek vyhodit nebo nechat zmražené. Chcete-li být klidní ohledně stavu potravin v lednici a nepochybovat o tom, zda bylo během vaší nepřítomnosti poškozeno nebo ne, měli byste se uchýlit k life hacku s mincí.
Proč nechávat minci v mrazáku?
Než odjedete na dovolenou a opustíte na delší dobu domov, udělejte jednu věc. Nebude vyžadovat mnoho práce a po návratu dá jasnou odpověď na otázku, zda vše proběhlo v pořádku.
Budete potřebovat:
- šálek z poloviny naplněný vodou
- mince.
Vložte hrnek do mrazáku, a až voda v něm zmrzne, položte na něj minci. Když jste pryč, nechte tuto „uměleckou instalaci“ v mrazáku. Až se vrátíte, podívejte se dovnitř a zkontrolujte, kde je mince. Pokud se její pozice nezměnila, je vše v pořádku. Pokud je ponořen do ledu, může dojít k výpadku proudu. Výsledkem je, že chladnička přestala chladit a mraznička přestala mrazit, což znamená, že vaše potraviny mohou trpět a zkazit se.
Trik s mincí v mrazáku nám umožní ujistit se, že jídlo zbylé během cesty je stále vhodné k jídlu. Jídlo opravdu nechcete vyhazovat, ale pokud existuje riziko otravy jídlem, je lepší hrát na jistotu a takové jídlo nejíst.
Dříve Telegraf.news napsal, že jako majitel pokojových rostlin a jedete na dlouhou dovolenou jste pravděpodobně přemýšleli: co dělat s květinami? Nikdo z nás by je nechtěl vidět po návratu uschnout, nebo v horším případě mrtvé. Naštěstí můžete k vyřešení tohoto dilematu použít některé předměty, které pravděpodobně máte ve své kuchyni. Naučte se, jak si vyrobit svůj vlastní zvlhčovač květin.
Jak se vám líbí novinky?