K čemu je bílý uzávěr na olejové láhvi? Jakmile to budete vědět, přestanete to vyhazovat

Rostlinný olej je univerzální produkt, který je v kuchyni každého Češka. Nejoblíbenější oleje, ať už slunečnicový, řepkový nebo olivový, se prodávají v průhledných lahvičkách s víčkem, pod kterým je bílý uzávěr s jazykem. Mnoho hospodyňek láhev jednoduše odzátkuje a uzávěr hodí do koše. Nicméně stojí za to vědět, že může mít užitečné využití. Řekneme vám, jak použít ochranný uzávěr k vytvoření dávkovače rostlinného oleje. S tímto life hackem nikdy nepřeplníte olej a produkt bude využíván hospodárněji.

Lze zbylý olej po smažení znovu použít?

Křupavé řízky, smažená zelenina a jemné palačinky. Mnoho oblíbených receptů by se neobešlo bez porce rozehřátého rostlinného oleje, který používáme na smažení. Většina produktu často zůstává v nádobí. Lze tento olej po smažení znovu použít? Zkušení kuchaři ujišťují, že rostlinný olej lze v kuchyni použít více než jednou. Je však třeba dodržovat určitá pravidla.

Hlavním problémem je nepřekročit kouřový bod. Totiž nedosáhněte bodu tak vysoké teploty, při které se olej začne připalovat. Pokud k tomu dojde, začnou se v rostlinném oleji produkovat zdraví škodlivé látky. Smažením při nízké a bezpečné teplotě bude použitelný i další den. Odborníci ale navíc zdůrazňují, že s každým použitím oleje se jeho celková kvalita snižuje, stejně jako počáteční kouřový bod.

Užitečná funkce olejového uzávěru

K čemu je bílý uzávěr na olejové láhvi? Jakmile to budete vědět, přestanete to vyhazovat

Použití rostlinného oleje není obtížný úkol. Stačí odšroubovat víko, odtrhnout ochranný uzávěr a jste připraveni k použití. Ukazuje se, že i v tak jednoduchých akcích můžete nevědomky udělat chybu, která ve velkém schématu věcí může vést k dodatečným výdajům a smutku.

Málokdo ví, že ochranný uzávěr na lahvičce s rostlinným olejem má jednu tajnou funkci. Při každodenním používání tento life hack nejen ušetří peníze a ochrání produkt před znehodnocením, ale také vám umožní používat olej moudře a zabrání jeho přeplnění při vaření.

Jak ušetřit peníze a olej při vaření?

Až budete příště olej otevírat, zastavte se na chvíli a podívejte se na ochranný bílý uzávěr pod uzávěrem. Jakmile to budete mít v rukou, otočte tento plastový kousek vzhůru nohama. Nasaďte uzávěr na hrdlo láhve rubovou stranou a zajistěte jej stejným způsobem jako na videu. Bez velké námahy získáte pohodlný dávkovač, který vám umožní lépe kontrolovat objem oleje vylévaného z láhve. Při prvním použití se vám možná nebude zdát velký rozdíl, ale postupem času zjistíte, že lahvička s olejem vydrží mnohem déle než dříve.

Telegraf.news dříve napsal, že špejle mají různé tvary a velikosti. Některé mají například uzavřenou dřevěnou rukojeť, zatímco jiné mají kovovou rukojeť se zvlněním na konci. Mnoho lidí si jistě myslí, že to druhé je určeno pro pohodlí při obracení masa. Takové semiringy však mají funkci, o které ví jen málokdo. Zkuste to aplikovat následovně – a nebudete litovat.

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika