Proč se dort stále připaluje? Zde je to, co musíte vložit do trouby pro úspěšné pečení

Určitě se mnozí setkali s problémem připalování pečiva při používání trouby. Často se to stane kvůli nesprávně zvolené teplotě nebo časovému intervalu vaření, ale někdy je chyba v samotné troubě. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak i při tomto problému minimalizovat riziko připálení pečiva. co mám dělat?

Proč se jídlo v troubě vždy připálí?

Mohou nastat chvíle, kdy můžete udělat vše správně a postupovat podle pokynů receptu, ale váš dort bude stále hořet. Pečivo často zůstává uvnitř nedopečené.

Důvodů pro tento jev může být několik. Staré nebo nekvalitní trouby mohou mít „horká místa“, která znemožňují přesné nastavení teploty.

Navíc mohou přispět nekvalitní plechy na pečení. Mohou být vyrobeny z levného tenkého kovu, který se předčasně přehřívá. V takových případech zevšední obrázek, kdy cupcaky vaříte déle než hodinu, zatímco recept zabere méně času. Spodní část pečiva a strany, které jsou v přímém kontaktu s pánví, se upečou rychleji a zhnědnou ještě dříve, než střed výrobku přestane být syrový.

Co dělat, aby se pečivo nespálilo?

Proč se dort stále připaluje? Zde je to, co musíte vložit do trouby pro úspěšné pečení

Pokud si všimnete, že váš první plát cukroví zespodu příliš hnědne, nebo si pamatujete, že se stejný recept na pečení minule spálil, položte pod něj další plát. Pokud obvykle nepečete koláče a koláče s plechem, začněte s jedním a než přidáte druhý, uvidíte, jak to půjde.

To vytvoří další bariéru mezi pečeným zbožím a zdrojem ohně a umožní rovnoměrnější distribuci tepla.

Pokud použijete druhou pánev, která je menší než ta nad ní, všimnete si, že ještě lépe izoluje dno vašeho pečiva před přehřátím kvůli vzduchové kapse, kterou pod ním vytváří.

Vyzkoušejte tento trik a experimentujte s počtem plechů na pečení, jejich velikostmi a umístěním v troubě, abyste našli dokonalé řešení.

Jak jinak můžete upečené pečivo ochránit před spálením?

Proč se dort stále připaluje? Zde je to, co musíte vložit do trouby pro úspěšné pečení

Pokud se často setkáváte se spálenými koláči, můžete použít několik dalších life hacků.

Na troubu můžete například položit nádobu s vodou. Postačí malá kovová pánev, sklenice, železný hrnek nebo plechovka. Vzniklá pára zabrání tomu, aby horký vzduch vytvořil na pečivu spodní kůrku.

Můžete také vytvořit stínící bariéru pomocí tácku se solí.

V případě life hacku se solí by jí mělo být hodně – asi jeden a půl kilogramu. Takový nárazník lze používat několik let.

Působení tepla pomůže snížit i list potravinářské fólie. Umístěte jej pod pečicí plech na mřížku. Bude chránit přímé teplo ze spodního plynového hořáku.

Telegraf.news již dříve psal o tom, jak připravit čisticí směs na kuchyňské náčiní, která vás zbaví karbonových usazenin jakékoli složitosti.

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika