Mnoho lidí dělá tuto chybu při používání mikrovlnné trouby. Co můžete udělat pro to, aby vaše pokrmy byly chutnější a šťavnatější?

Češi si jen stěží dokážou představit svou kuchyni bez mikrovlnné trouby. Přítomnost tohoto zařízení, které umožňuje ohřát jídlo v co nejkratším čase, značně usnadnila život a stala se doslova povinnou. Přes velkou oblibu mikrovlnky však ne každý ví, jak ji správně používat. Prozradíme vám, co můžete udělat pro to, aby byly ohřívané pokrmy šťavnatější a chutnější, a jakých častých chyb byste se při používání mikrovlnky měli vyvarovat.

Moderní rytmus života zahrnuje přípravu pokrmů s rezervou na několik dní předem. Proto se mikrovlnná trouba stala řešením, které doslova zachránilo lidi od nutnosti neustále používat sporák, trouby a přídavné pánve k ohřevu.

Umístěte misku na několik minut do mikrovlnné trouby – a voila! Lze podávat teplou večeři. Ne všechno nádobí však lze použít k ohřevu jídla v mikrovlnné troubě.

Potraviny je nutné ohřívat ve speciálních nádobách, které jsou vyrobeny z materiálu vhodného pro použití v mikrovlnné troubě. Na nádobě musí být příslušná označení. Obvykle je označena speciální ikonou ve formě vln nebo doplněná nápisem „Mikrovlnná trouba bezpečná“.

Mnoho lidí dělá tuto chybu při používání mikrovlnné trouby. Co můžete udělat pro to, aby vaše pokrmy byly chutnější a šťavnatější?

Zkuste použít přesně stejný typ nádobí. V takovém případě si můžete být jisti, že se nezkazí ani ona, ani jídlo v ní.

Jaké nádobí by se rozhodně nemělo dávat do mikrovlnné trouby?

Mnoho lidí dělá tuto chybu při používání mikrovlnné trouby. Co můžete udělat pro to, aby vaše pokrmy byly chutnější a šťavnatější?V mikrovlnné troubě nepoužívejte nádobí s lesklým dekorativním povlakem.

Při ohřívání pokrmu nezapomeňte, že některé nádobí a nádoby by se rozhodně neměly používat v mikrovlnné troubě. Zahrnuje:

  • kovové nádobí a příbory;
  • hliníková fólie;
  • papírové tašky.

Dávejte pozor na přítomnost stříbrných nebo zlatých vzorů na vašem keramickém nebo skleněném nádobí. To platí zejména pro staré nádobí zděděné. Nejčastěji takový dekorativní povlak začne jiskřit a vyhořet při zahřívání v mikrovlnné troubě. Látky obsažené v takovém dekoru se při zahřívání stávají jedovatými a představují zdravotní riziko. To platí zejména pro desky vyrobené v období SSSR. Složení stříbrné glazury v té době mohlo obsahovat kadmium a olovo.

Do mikrovlnné trouby také nevkládejte těsně uzavřené nádoby. Zvyšující se tlak může vést k náhlému a prudkému otevření cévy, v krajním případě až k jejímu prasknutí. Proto byste měli opatrně otevřít víko.

Jak udělat jídlo v mikrovlnné troubě chutnější?

Mnoho lidí dělá tuto chybu při používání mikrovlnné trouby. Co můžete udělat pro to, aby vaše pokrmy byly chutnější a šťavnatější?

Ne každý dává do mikrovlnky uzavřenou nádobu s jídlem. Mezitím vám to opravdu umožní zlepšit chuť pokrmů (nezapomeňte však mírně otevřít víko).

Ohříváním se zavřeným víkem bude jídlo šťavnatější, protože se nebude odpařovat voda.

Navíc můžete využít life hack, který udrží vaše jídlo šťavnaté.

Za tímto účelem musíte vedle talíře položit sklenici vody (je lepší ji nalít horkou). Tím se vytvoří vlhkost, když se pokrm zahřeje, a zabráníte tomu, aby jídlo vyschlo. Těsto i náplň budou šťavnaté, jako by právě vyšly z trouby.

Jedním z problémů, se kterými se potýkají i ti, kteří používají mikrovlnnou troubu, je výskyt přetrvávajících nečistot na stěnách zařízení. Jak již bylo zmíněno dříve, nádobí je vždy lepší přikrýt. Ohřev totiž někdy probíhá nerovnoměrně a některé potraviny mohou při zahřívání doslova explodovat. To se může stát například při ohřívání masitých pokrmů a zejména v případě smažených nebo dušených jater.

Poraďte! Pro vaši mikrovlnnou troubu si můžete zakoupit speciální ochranný kryt. Vyrobeno ve formě ochranné kopule vyrobené z tepelně odolného plastu, bude chránit zařízení před znečištěním a chránit nádobí před cizími pachy.

Telegraf.news dříve napsal, že vědci ze Španělska analyzovali 30 mikrovlnných trub a našli v nich téměř 750 různých druhů bakterií, včetně Klebsielly, Enterococcus a Aeromonosis. Podle vědců mohou způsobit zápal plic a krevní onemocnění a zbavit se mikroorganismů je poměrně obtížné.

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika