Někdy se jednoduchá a zdánlivě samozřejmá řešení dlouhotrvajících problémů stávají pro mnoho lidí skutečným zjevením. Stalo se tak jednoduchým life hackem se zelím, který sdílel jeden z uživatelů Tiktok. 30sekundové video o tom, jak rychle připravit listy na zelí, má miliony zhlédnutí.
Pro přípravu kapustových listů na kapustové závitky není vůbec nutné dlouho stát u sporáku s vařícím se zelím a postupným trháním spařených listů výrazně urychlíte proces a zároveň vše listy zelí se snadno a bez námahy odtrhnou a nevyžadují další manipulaci.
K tomu stačí hlávku zelí překrojit napůl (nebo lépe těsně pod středem, podél „ramen“) a vrchní část spařit vroucí vodou nebo ohřát v sáčku v mikrovlnce na 10 minut.
Poté budou listy zelí připraveny k použití.
⬇ Článek pokračuje po anketě ⬇
Mnoho uživatelů přiznalo, že i přes mnoho let přípravy kapustových závitků o této metodě nevěděli.
„Žiji a učím se věčně. Dívce je 63 let,” napsal jeden z uživatelů.
„Děkuji za informaci, ani jsem nevěděl, že je to možné,“ dodal další.
„Miluji kapustové závitky, ale nesnáším rozdělávání zelí. A tady je pár rad! Moc děkuji,“ další komentář pod videem.
Někteří komentátoři se podělili o své vlastní postupy přípravy listů na zelí.
„Zpravidla kupuji zelí a dávám ho do mrazáku. Když jsem chtěla zelí, vyndala jsem ho, rozmrazila, bez problémů rozebrala na pláty, srolovala a podusila,“ napsala pod video jedna z dívek.
Někteří uživatelé však uváděli skutečnost, že s touto metodou je zelí „gumové“.
„Teď ho dělám z čínského zelí. Chutné a rychlé. Opařím, vše zabalím na plech, přidám vodu s kořením + česnek a dám na 15-20 minut do trouby,“ podělila se o způsob vaření další uživatelka.
„Celý život jde takhle.“ Fermentujeme. Neděláme zelí z čerstvého,“ řekl další komentátor.
„Tohle dělám taky.“ Zbytek je na boršč nebo salát,“ shrnul další uživatel.
Telegraf.news dříve napsal, že kapustové rolky jsou jedním z těch jídel, které se mnozí bojí „upravit“. Experimenty však často dávají recepty, které chcete vařit znovu a znovu. Tato verze kapustových závitků se může zdát tak zvláštní, jak je to jen možné. Neobsahují obvyklé bílé zelí a rýži, ale po uvaření je už možná nebudete chtít používat. Čím je nahradit?
Jak se vám líbí novinky?