Ruční mlýnek na maso je spolehlivá jednotka, která je již dlouho přítomna v kuchyních mnoha Čechů. V průběhu let používání se čepele nožů mlýnků na maso otupují a není zcela jasné, jak je brousit. Naštěstí existuje snadný a levný způsob, jak rychle a efektivně vrátit čepele do funkčního stavu. Tento trik sdílel life hacker blogger Konstantin Nechetov.
Potřeba mletí určitých produktů vzniká tak či onak u mnoha kuchařů. Jednou z nejspolehlivějších metod, která vám to umožňuje, je mechanický mlýnek na maso. Někdo je kvůli tupým nožům přestává používat a kupuje si elektronické analogy, ale i čepele elektrických mlýnků na maso se časem otupují.
Existuje jednoduchý způsob, jak brousit nože mechanických i elektronických mlýnků na maso.
- K tomu budete potřebovat malý list brusného papíru, nejjemnější brousit. Můžete si jej koupit v každém železářství a obvykle jeho cena nepřesahuje 20 kopejek.
- Rozeberte mlýnek na maso a vyjměte sítko. Umístěte jej na zadní stranu brusného papíru a obkreslete jej v kruhu tužkou.
- Vystřihněte kruh a uprostřed udělejte důlek.
- Nyní sestavte mlýnek na maso umístěním kruhu brusného papíru drsnou stranou směrem k noži, jak je znázorněno na videu.
Poté otočte rukojetí mechanického mlýnku na maso proti směru hodinových ručiček. Pokud je mlýnek na maso elektronický, použijte zpětný chod (zpátečku).
Uživatelé sociální sítě ocenili bloggerův lifehack. Mnozí poznamenali, že i u elektronických verzí mlýnků na maso nadále používají staré mechanické.
„Přivedl jsi můj mlýnek na maso zpátky k životu! Tupý nůž je věčný problém,“ napsal jeden uživatel.
„Mám takový mlýnek na maso. Nelze je zbourat, jsou věčné,“ řekl další.
Někteří komentátoři si všimli, že potřebuje nabrousit i sítko mlýnku na maso. A někoho napadlo, že life hack lze zjednodušit tím, že nůž mlýnku na maso jednoduše ručně nabrousíte.
„Ano, stačí si koupit přesný kruh a posouvat nože v kruhu proti směru hodinových ručiček, než se muset starat o vyřezávání brusného papíru. Ale mlýnek na maso bude čistý!“ “ řekl jeden z komentátorů.
Tuto radu dostali i majitelé mlýnků na maso, kteří neměli zpětnou funkci.
Mnoho komentátorů si všimlo, že je potřeba nabrousit nejen nůž, ale i sítko.
„Sítko se brousí krouživým pohybem na stejném brusném papíru ležícím na rovném povrchu s přídavkem vody,“ poradil jeden z uživatelů.
Někteří komentátoři si také všimli, že speciální ostření pro mlýnky na maso lze zakoupit v železářstvích a na tržištích. Ale takové „zařízení“ stojí od 6 rublů.
Již dříve Telegraf.news napsal, že tupé nože v kuchyni jsou katastrofa. A je dobré, když máte po ruce ořezávátko. co když ne? Pravděpodobně jste viděli všechny ty návody, které vyžadují brusný papír nebo nějaký druh keramiky? Ale existuje lepší způsob.
Jak se vám líbí novinky?