Jak rychle vyčistit ryby od šupin? Tato „dědečková“ metoda nasbírala na TikToku téměř milion zhlédnutí

Čištění čerstvých ryb není pro nikoho legrace. To je z velké části způsobeno složitostí čištění určitých typů a velkou časovou náročností procesu. Někdo k odstranění šupin používá vidličku, jiný obyčejný nůž. Existuje však jednoduchý přístroj, který dokáže čištění ryb výrazně urychlit. Jak to udělat, bylo ukázáno na TikTok.

Uživatelka TikTok s přezdívkou babyckaidedycka na svém blogu pravidelně sdílí životní triky a recepty na vaření její rodiny. V jednom z videí předvedla podomácku vyrobený přístroj, který používá k čištění ryb.

Takový nástroj podle ní umožňuje odstranit šupiny ze všech ryb za 3 minuty a bude užitečný nejen pro rybáře, ale i pro jejich manželky.

K vytvoření jednoduchého nástroje byly použity 3 kovové uzávěry ze skleněných lahví a dřevěný blok. Kryty musí být k bloku připevněny hřebíky. Nástroj lze vytvořit svisle, jak ve videu, tak vodorovně.

Uživatelé sociálních sítí nápad ocenili. Někdo řekl, že takový nástroj používají také mnoho let, a někteří komentátoři hovořili o svých metodách čištění ryb.

„Už před 20 lety moje žena vyrobila horizontální! Líbilo se mi to. Pořád to používáme!“ — jeden z uživatelů sdílel.

„Můj táta to udělal i pro mě, jen s jedním víčkem. Je také v pořádku čistit,“ dodal další uživatel.

„Ryby s velkými šupinami (karas, kapr, amur atd.) čistím polévkovou lžící od ocasu směrem k hlavě, šupiny perfektně drží ve lžíci a nelítají po celé kuchyni a okouni a štiky s struhadlo na brambory,“ uvedl Pod video od jednoho z komentujících.

„Můj syn uklízí pomocí Karcher,“ napsal další uživatel.

„Nalijte rybu vroucí vodou a šupiny vám odpadnou prsty,“ napsal někdo jiný.

Někteří komentátoři navrhli, že takový nástroj by neodstranil potíže s čištěním některých druhů ryb, jako jsou okouni. Našli se však uživatelé, kteří navrhli jiné metody.

„Postříkám to horkou vodou a očistím jemným struhadlem,“ uvedla dívka pod videem.

Telegraf.news dříve napsal, že smažení ryb je jakousi výzvou, kterou lze překonat, pokud budete dodržovat nejdůležitější pravidla. Přestože lze ryby vařit na více způsobů, nejčastěji se vaří na pánvi. Jak smažit rybu, aby nezapáchala, byla chutná a měla křupavou kůrku?

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika