freepik.com
Odborníci na výživu doporučují jíst ovoce každý den a nevěřit těm, kteří tvrdí, že díky nim přibíráte, píše TSN.
Jablka jsou ovocem číslo jedna při hubnutí a zde je důvod.
Jaké jsou výhody jablek pro rychlé hubnutí: výzkum vědců
Jedno velké jablko obsahuje dostatek rozpustné i nerozpustné vlákniny, která udrží vaše tělo syté na dlouhou dobu. Vědci také prokázali, že dlouhodobé žvýkání jablka zvyšuje hladinu sytosti.
Studie z roku 2015 zjistila, že lidé, kteří denně jedí jablka, byli o 30 % méně obézní. Další studie, která trvala 10 týdnů, zjistila, že subjekty s nadváhou, které jedly jablka, zhubly 1 kilogram za týden. A ti, kteří nejedli ovoce, ale jedli ovesné sušenky a stejné jídlo, nezhubli. Navíc subjekty, které konzumovaly jablka, zaznamenaly rychlé pálení tukové tkáně v oblasti břicha a stehen.
Jaké jsou další zdravotní přínosy jablek?
Podporuje kardiovaskulární zdraví. Díky obsahu rozpustné vlákniny snižují jablka „špatný“ cholesterol v krvi. Plody také obsahují polyfenoly, které mají antioxidační vlastnosti, a proto snižují vysoký krevní tlak a chrání před mrtvicí.
Zabraňuje rozvoji diabetu II. Vědci prokázali, že lidé, kteří často jedí jablka, mají nižší riziko vzniku cukrovky.
Předcházet rakovině. Jablka obsahují flavonoidy a polyfenoly, které neutralizují účinky volných radikálů a zabraňují vzniku rakovinných buněk v těle.
Pomáhá bojovat s astmatem. Velká studie na více než 68 000 lidech zjistila, že ti, kteří jedli více jablek, měli minimální riziko vzniku astmatu. Vzhledem k tomu, že kůra ovoce obsahuje flavonoidy, které pomáhají posilovat imunitní systém a snižují zánět, který je příčinou astmatu a alergií.
Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter