Pixabay.com
Na první pohled se zdá rozdíl mezi míchanými vejci a omeletou nepatrný. Ve skutečnosti v prvním případě stačí vejce jednoduše rozbít na rozehřátou pánev a ve druhém je třeba je smíchat s mlékem, rozšlehat a teprve poté smažit.
Ve všech ostatních ohledech jsou tato dvě jídla téměř stejná. Obsahují mnoho minerálů, vitamínů a aminokyselin. To má pozitivní vliv na nervový systém a také posiluje cévy a kostní tkáň.
Ukazuje se však, že míchaná vejce a omelety nejsou stejně zdravé. Například konzumace míchaných vajec je zakázána těm, kteří trpí dnou, hemoroidy, pankreatitidou a střevními onemocněními. Ale omeleta není v těchto případech zakázána.
Kromě toho se doporučuje i během exacerbace gastritidy. V tomto případě však musíte omeletu uvařit v páře.
Lékaři také poznamenávají, že pro tělo nejsou prospěšná smažená vejce, ale vařená. Tělo je tak snáze vstřebává a neztrácejí své pozitivní vlastnosti.
Co se týče syrových vajec, je lepší je nejíst. Jinak máte zaručenou salmonelózu.
Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter