Brambory jsou v mnoha zemích nepostradatelnou zeleninou. Jíme ho několikrát týdně vařený, smažený, dušený, ale i v polévkách a salátech. Nedávno ale jedna blogerka řekla, že krájet vařené brambory nožem na večírku není dobrý nápad. jak jsi to vysvětlil?
Jistě víte, že nemůžete jíst zelené brambory, protože to může vést k otravě. Dalším známým faktem je, že smažení zeleniny zvyšuje její obsah kalorií.
Málokdo ale slyšel, že by se brambory neměly krájet nožem, zvlášť když jste na návštěvě. Podrobněji o tom hovořil polský blogger Tomasz Roy-Szabelewski, lépe známý jako „Elite Scoundrel“.
Ukazuje se, že krájení brambor nožem našemu zdraví nijak neublíží, ale může… urazit majitele nebo hostitelku.
„Krájení brambor nožem je urážkou hostitele nebo hostitelky večírku, na kterém jsme, protože to podle nás znamená, že brambory nebyly dostatečně uvařené,“ vysvětlil.
Bloger dodal, že při návštěvě by se brambory měly nakrájet vidličkou a pak sníst vidličkou.
Tomasz Roy-Szabelewski je polský blogger, který ve svých videích na Instagramu, TikToku a Youtube učí diváky etiketě.
„Ale co když budeme jíst brambory doma?“ zeptal se jeden z uživatelů.
„Doma se na ni můžeš vrhnout jako divoké prase – to já dělám😂,“ odpověděl „Elitní darebák.“
Telegraph dříve napsal, že nesprávné skladování a dokonce i některé způsoby přípravy brambor mohou mít pro tělo velmi špatné následky. O smrtelném nebezpečí se však nemluví. Přečtěte si, jak skladovat a které brambory by se neměly zneužívat.
Jak se vám líbí novinky?