freepik
Základem dobrého zdraví je sport, každodenní konzumace potřebného množství vody a správně zvolený jídelníček včetně zdravých a přirozených potravin. Některé potraviny dokážou tělo nasytit všemi potřebnými vitamíny.
Informoval o tom gastroenterolog a endoskopista Valeria Golovach na Instagramu.
Jaké potraviny byste měli jíst?
Lékař jmenoval 7 nejzdravějších potravin, kterým je třeba věnovat pozornost a mít je ve svém jídelníčku:
kapustová kapusta – obsahuje vitamíny C, A, K. Chutná hořce, ale je velmi prospěšná pro játra, zabraňuje stagnaci ve žlučníku, snižuje množství estrogenu;
zelí – obsahuje L-glutathion, antioxidanty, působí na gastrointestinální trakt, imunitní a nervový systém;
Růžičková kapusta – má téměř stejné výhody jako zelí;
ředkev – čistí játra, pomáhá při ucpaném nosu, ředí hleny a hleny;
řepa – obsahuje hodně vitamínu K, dobrý na játra a žlučník, ovlivňuje elasticitu cév, normalizuje estrogeny, zvyšuje testosteron a snižuje krevní tlak;
chřest je vláknina, která je důležitá pro střevní mikroflóru. Působí příznivě také na nervový systém a je bohatá na vitamín B1 petržel obsahuje vitamín A, C a železo.
Jaké je nejzdravější maso?
Masné výrobky obsahují hodně železa, které je nezbytné pro tvorbu hemoglobinu a vyhýbání se anémii. Následující druhy masa jsou považovány za nejzdravější:
Králičí maso – toto maso je dobře absorbováno tělem a nevede k nepohodlí ve střevech. Maso navíc obsahuje velké množství bílkovin;
Krůtí maso – obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Podporuje zdravé kosti a klouby a také aktivuje metabolismus;
Kuřecí maso – obsahuje velké množství bílkovin a fosforu. Zároveň je nízkokalorický, takže je vhodný pro ty, kteří mají problémy s gastrointestinálním traktem;
Telecí maso – obsahuje velké množství bílkovin, bohaté na fosfor, hořčík, draslík, selen, zinek, vitamíny skupiny B, vitamín D a železo.
Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter