Ilustrační foto
Jaro, teplo, prodloužený květnový víkend – málokdo odolá pikniku u grilování. Jistou cestou ke zdravotním problémům je však hojnost smaženého masa a alkoholu.
Po pikniku může zvýšeným stresem trpět nejen trávicí systém. Narkolog Vitalij Holdin poznamenal, že konzumace tučného masa smaženého na ohni spolu se silnými nápoji může dokonce vést k infarktu nebo mrtvici.
Alkohol s masem zatěžuje srdce, slinivku a játra. Zhoršení blahobytu je možné i u zdravých lidí, kteří si nikdy nestěžovali na srdeční onemocnění nebo skoky krevního tlaku.
Holdin radí, jak udělat piknik bezpečný pro tělo. Na grilování byste měli volit dietní druhy masa, jako přílohu si dejte co nejvíce čerstvé zeleniny. Alkohol je nejlepší nahradit džusy nebo ovocnými nápoji. Chutné a bezpečné.
Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter