Ilustrační foto
Předpokládá se, že na oběd si můžete dovolit mnohem širší škálu různých produktů než na večeři nebo snídani. To se vysvětluje docela jednoduše – ve druhé polovině dne je větší šance na spálení kalorií přijatých s jídlem, píše TSN.
Navíc většina lidí nemá během polední pauzy mnoho volného času, takže musí jíst něco, co nevyžaduje zvláštní vaření. Volba proto často padne na chlebíčky.
Toto jídlo je ideální pro rychlou svačinu a dá se jíst i na cestách. Lidé často používají jako náplně zdravé potraviny: avokádo, vejce, zelenina, ryby, tvaroh, maso. Ukazuje se však, že chlebíčky nejsou tak bohaté na zdravé tuky a bílkoviny, jak by se na první pohled mohlo zdát. Na malý kousek chleba se totiž vejde docela dost dalších surovin.
Ale v této variantě oběda je hodně sacharidů. I když je sendvič vyroben z celozrnné mouky. Co můžeme říci o bílém pečivu, kde jsou jen prázdné kalorie.
Sendviče mají často ještě více kalorií než některé dezerty. Navíc je nepravděpodobné, že po sendviči nebudete mít hlad až do večeře. Velmi brzy si budete chtít dát svačinu navíc. A není pravda, že to bude něco užitečného.
Samozřejmě, pokud je sendvič nebo chlebíček příjemný, můžete si takové jídlo čas od času dopřát. Oběd ale určitě doplňte čerstvým salátem ze zeleniny a zeleniny. Potom bude pokrm zdravější a ještě uspokojivější.
Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter