Ilustrační foto
Jak vyčistit ryby bez zbytečných potíží? Ukazuje se, že šupiny lze odstranit snadno a bez pomoci nože za pouhou 1 minutu. K tomu je důležité znát pouze jeden trik.
Ryby jsou častým hostem svátečních stolů. Před přípravou a podáváním pokrmu je však potřeba udělat hodně práce. Když už jsou však hosté téměř za dveřmi, samozřejmě není čas rybu pracně škrábat nožem, aby se zbavili šupin. Naštěstí vám jiný kuchyňský nástroj pomůže udělat práci rychleji a efektivněji.
Vše, co potřebujete, je obyčejná polévková lžíce, která bude fungovat jako špachtle.
Nejprve rybu omyjte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Poté pomocí okraje lžíce naberte šupiny, rybu držte jednou rukou. Držte nástroj pod úhlem tak, aby co nejlépe rozbil šupiny. Druhou rukou energicky přesuňte lžíci od ocasu k hlavě.
Jak to funguje? Šupiny totiž díky kulatému tvaru lžičky nebudou odlétat na všechny strany.
Dalším způsobem, jak snadno a rychle odstranit šupiny z povrchu kapra, je pořídit si struhadlo. Rybu připravíme tak, že ji nejprve na chvíli ponoříme do horké, ale ne vroucí vody. Nedělejte to příliš dlouho, kůže popraská. Poté postupujte krok za krokem, jak radí portál Gazeta.
- Rybu bude snazší vyčistit, když ji nejprve postříkáte octem.
- Položte struhadlo na rybu větší stranou.
- Přesuňte struhadlo z jedné strany na druhou.
- Jakmile jsou šupiny odstraněny, ujistěte se, že nic nezůstalo.
- Pokud je to nutné, rybu znovu potřete struhadlem.
Telegraf dříve napsal, že mnoho Čechů si raději nechává v rezervě 2-3 sklenice rybích konzerv. Jedná se o rychlý základ pro salát, hotové jídlo a nějaký druh ryby. Jak si ale ze všech druhů vybrat, aby vás po otevření nečekalo nepříjemné překvapení?
Jak se vám líbí novinky?