Vejce nalijte do formiček na led. Jak vám to pomůže ušetřit peníze?

Proč nalévat vejce do formiček na led? Může se to zdát jen jako zvláštní trik, ale ve skutečnosti nám může přinést značné výhody. Konkrétně to pomůže ušetřit čas, peníze a udělá váš kulinářský život organizovanější a pohodlnější.

Proč nalít vejce do formy na led?

Málokdo ví, že vejce lze zmrazit – a v této podobě budou skladována mnohem déle. Abyste to udělali správně, potřebujete pouze zásobník na led. Ale proč to dělat? Důvodů je několik.

Za prvé, můžete si koupit mnohem více vajec, která jsou ve slevě, aniž byste se museli bát, že se pokazí. Ukazuje se, že ušetříte své peníze.

Za druhé, vejce nebudete muset vyhazovat, pokud jste je nestihli sníst dřív, než se zkazily.

Dalším plusem je organizace prostoru a času. Zmražením vajec už nebudou zabírat místo v lednici. Navíc už nemusíte skořápky pokaždé před vařením omývat.

Tato malá „manipulace“ s vejci po nákupu zabere pár minut a opravdu se vyplatí. Níže se dozvíte, jak je správně zmrazit.

Mimochodem, většina lidí si v obchodě koupí tucet nebo několik vajec a okamžitě je uloží doma do lednice. Tento způsob ukládání má však nevýhody. Pokud jsou například vejce umístěna ve speciálních přihrádkách na dveřích chladničky, zkazí se mnohem rychleji. Výrobek totiž podléhá kolísání teploty při každém otevření chladničky.

Jak zmrazit vejce?

Syrová vejce by se neměla zmrazovat ve skořápce. Faktem je, že obsahují vodu, která se při zmrazení roztahuje – to zase může vést k prasknutí skořápky.

Vejce proto nejprve dobře omyjte. Poté je rozdrťte do formiček na led (které je také vhodné umýt). Mimochodem, žloutky a bílky lze smíchat dohromady.

Je také důležité, aby vejce byla čerstvá.

Formičky dejte do mrazáku. Jakmile jsou pevné a pevné, přendejte je do sáčku a vložte zpět do mrazáku. Snadno se tak dostanou ven – zmrzlá vejce budou oddělená a nespojí se.

V této formě mohou být vejce skladována až 6 měsíců, zatímco v chladničce – od 3 do 5 týdnů.

Jak správně rozmrazovat?

Vejce byste měli nejprve vytáhnout z mrazáku a dát je do lednice – za pár hodin by se měla rozmrazit. U míchaných vajec tento postup není nutný – stačí vložit kostky vajec do rozehřáté pánve.

Jak mražená vejce používat?

Vejce se v této podobě, stejně jako syrová, hodí jak do dezertů, tak do slaných jídel. Jejich chuť se však mírně mění. Podle kuchařů se stává méně výrazným. Mražená vejce se proto nejlépe hodí do pečení, kde jsou potřebná díky své schopnosti vázat další přísady.

Budou se ale hodit i na omeletu a míchaná vajíčka. Stačí při vaření použít více koření, koření, bylinek nebo zeleniny.

Telegraph dříve napsal, že smažená vejce jsou jednou z oblíbených snídaní mnoha lidí. Obvykle se vaří na pánvi. Pokud však vejce raději nesmažíte na oleji nebo se vám nechce mýt mastné nádobí a špinit se na sporáku, můžete tento pokrm úspěšně připravit i jiným, velmi jednoduchým způsobem

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika