Jak nastrouhat řepu, aniž byste si ušpinili ruce? Našli jsme účinnou a osvědčenou metodu

Červená řepa je jednou z hlavních ingrediencí mnoha jídel, například „Sleď pod kožichem“, který je tak oblíbený na Nový rok. Vaření této zeleniny však není příliš příjemný proces. Zejména při roztírání zanechává jeho jasně červená barva na rukou nepříjemné skvrny. Ale existuje snadný způsob, jak se tomu vyhnout.

Za prvé, když se naučíte tento trik, můžete si pochutnat na zdravé zelenině, aniž byste se museli obávat jakýchkoli známek na kůži. Navíc částečky řepy již nebudou vypadávat ze struhadla a rozptýlit se po kuchyni.

Ve skutečnosti odborníci doporučují při tomto procesu nosit rukavice (i ty nejlevnější latexové). Budou chránit vaše prsty před zarudnutím. Mnoho lidí je však prostě nemá a jejich nasazení může být obtížné. co dělat?

Na ukládání dokumentů budete potřebovat běžný šanon (multiflora) (pravděpodobně alespoň jeden máte někde doma). Můžete ho ale nahradit i tlustým plastovým sáčkem.

⬇ Článek pokračuje po anketě ⬇

Vložte struhadlo do pilníku nebo sáčku a poté řepu (můžete je předem navléknout na vidličku). Omotejte ruku kolem zeleniny přímo přes pilník a začněte třít. Veškerá řepa tak zůstane v šanonu nebo sáčku a neušpiníte si ruce.

Tento life hack se stal populárním na TikTok. Všiml si ho a zkontroloval šéfkuchař Anatolij Dobrovolskij – jeho video získalo během krátké doby téměř 6 milionů zhlédnutí. Podívejte se, jak to funguje.

@dobrovolskyi_hchef Lifehack s červenou řepou. #řepa #foodie #chef #lifehacks #food #lifehack ♬ originální zvuk — Anatolii Dobrovolskyi

Mimochodem, v komentářích uživatelé poskytli některé své rady. Někteří doporučovali dát si sáček přímo na ruku, jiní si ruce namazat rostlinným olejem – a pak by vám řepa také neměla obarvit ruce. Ještě další – kupte si v obchodě hotové strouhané.

Mimochodem, dalším užitečným tipem od kuchařů je použít při krájení řepy dobré plastové prkénko, které se dá prát a bělit. Ale dřevěný by měl být pokryt několika velkými listy pergamenového papíru.

A dříve Telegraph napsal, jak vařit řepu, aby neztratila svou jedinečnou, chutnou, sytě červenou barvu? Šéfkuchař jmenoval 4 produkty, které lze přidat – a zelenina vařením nevybledne. Navíc alespoň jedna z těchto surovin by rozhodně neměla chybět ve vaší kuchyni.

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika