Odbornice na výživu Elena Solomatina v rozhovoru informovala, že složení tmavých rozinek se vyznačuje velkým množstvím polyfenolů – látek s antioxidačními vlastnostmi. Právě díky jejich působení na organismus pomáhá systematická konzumace tohoto sušeného ovoce posilovat srdce a zpomalovat stárnutí.
„Hrozny samotné jsou bohaté na polyfenoly – antioxidanty, které zpomalují stárnutí, posilují kardiovaskulární i nervový systém a zabraňují oxidativnímu stresu,“ řekla. Elena Solomatina.
Rozinky navíc obsahují hodně draslíku, který normalizuje činnost srdce, pomáhá odstraňovat přebytečnou tekutinu a snižuje krevní tlak. Rozinky dodají tělu také hořčík, který posiluje nervy a také podporuje dobrou činnost střev.
Nevýhodou rozinek je, že jsou nabité cukrem. Pokud máte cukrovku a inzulínovou rezistenci, neměli byste ji používat, doporučil lékař.
Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter