V zápalu silvestrovských příprav se může stát, že na něco potřebujete měkké máslo, ale blok je stále v lednici a tvrdý jako blok ledu. Nebuď naštvaná. Existují techniky, které změkčí produkt rychleji.
Za tyto metody neutratíte ani korunu a výsledky získáte během okamžiku.
Použijte struhadlo
Prvním jednoduchým trikem je nastrouhat zmrzlé máslo. K broušení použijte velké otvory. Faktem je, že při pokojové teplotě malé kousky změknou mnohem rychleji.
Rozválejte máslo
Kvádr vložíme mezi dva listy pečícího papíru a rozválíme na tenký plát. Takto změkne mnohem rychleji.
Mikrovlnná trouba
Umístěte máslo na talíř a vložte do mikrovlnné trouby. Krátce prohřejte a občas kostku otočte na druhou stranu. Tím změkne, místo aby se rozplýval po celém povrchu.
Co ještě udělat, aby máslo rychle změklo?
Kromě tří již uvedených triků pro změkčení másla existují i jiné způsoby, jak tohoto efektu dosáhnout za mnohem kratší dobu.
Můžete například na chvíli nalít olej na rozpálenou baterii. Dalším způsobem je udělat si vodní lázeň (na pánev s horkou vodou položit misku s olejem) nebo nakrájet kostičky horkým nožem.
Při tomto postupu byste však měli být opatrní. Někteří také doporučují skladovat máslo raději v misce na máslo než v lednici. V tomto případě však nezapomeňte, že při pokojové teplotě se produkt kazí mnohem rychleji.
Mimochodem, Telegraph již dříve psal o tom, jak snadné je namazat velmi tvrdé máslo na chleba pomocí nečekaného kuchyňského nástroje.
Jak se vám líbí novinky?