Ilustrační foto
Zimní prázdniny jsou skvělou příležitostí k otevření rohlíků připravených v létě nebo zakoupených v obchodě. Stává se však, že je šroubovací uzávěr „nasát“ tak, že jej nelze rukou snadno otevřít. Co dělat v takových případech? Několik jednoduchých technik vám pomůže rychle vyřešit problém.
Vezměte si kuchyňské nářadí
Nejoblíbenějším způsobem, jak otevřít „tvrdohlavou“ sklenici, je vypáčit víčko plochým tvrdým předmětem. K tomu se hodí tupý nůž, nůžky nebo vidlička. Jednoduše umístěte nástroj opatrně do prostoru mezi sklenicí a víčkem a jemně zatlačte nahoru. Když uslyšíte charakteristický syčivý zvuk, sklenici bez problémů otevřete.
Jediná věc, kterou byste měli vědět, je, že tento trik, i když je účinný, s sebou nese určitá rizika. Mohli byste například nechtěně poškodit víko i sklo a učinit je nepoužitelnými. Buďte tedy opatrní a příliš se nesnažte.
Jak zabránit poškození víka při otevírání?
Místo nože nebo vidličky však můžete použít jeden trik – lehce poklepejte víkem na kuchyňskou desku, podlahu nebo stůl.
Dalším způsobem, jak otevřít sklenici bez použití síly, je poklepat na ni vařečkou.
Případně můžete použít následující metodu:
- umístěte sklenici dnem vzhůru do pánve;
- naplňte pánev horkou vodou;
- počkejte několik minut a nakonec jej vyjměte a utřete do sucha.
Po takové koupeli lze víčka bez problémů otevřít. Tímto jednoduchým způsobem můžete dokonce snadno manipulovat s několika sklenicemi najednou.
Telegraph dříve psal o tom, jak snadné je odstranit štítek z plechovky.
Jak se vám líbí novinky?