Proč začít krájet chleba od středu? Málokdo ví o tomto skvělém triku.

Často se setkáváme s něčím tak jednoduchým a všedním, jako je krájení chleba. Málokdo však ví, že existuje určitá metoda, která je mnohem lepší než ta obvyklá. Říká se, že genialita spočívá v jednoduchosti a tento trik s krájeným chlebem je toho zářným příkladem.

Většina lidí dělá toto:

  • vzít ostrý nůž;
  • odříznout vršek;
  • Poté pokračují v krájení bochníku na plátky potřebné tloušťky.

Zkuste však začít od středu. Proč je tato metoda o tolik lepší?

Faktem je, že pokud bochník nejprve rozdělíte na polovinu a začnete z každé části odřezávat plátky, pohybující se směrem k okrajům (slupkám), pak můžete obě poloviny spojit a schovat je do přihrádky na chléb.

Podle odborníků tak zůstane řez uzavřený a pečivo vydrží mnohem déle čerstvé a nevysušené!

Mimochodem, úplně stejným způsobem lze tento trik aplikovat i na citron. Pokud to začnete stříhat od středu a pak poloviny spojíte a zajistíte párátky, rychle to neuschne.

Jak správně skladovat pečivo?

Aby váš bochník zůstal čerstvý co nejdéle, dodržujte následující pokyny:

  1. Chléb skladujte na chladném a suchém místě. Ideální teplota pro skladování chleba je mezi 18 a 21 stupni Celsia.
  2. Chléb skladujte v těsně uzavřené nádobě nebo chlebníku. To pomůže udržet vlhkost a zabrání vnikání vzduchu, který může způsobit vysušení chleba.
  3. Nedávejte výrobek do chladničky. Nízké teploty mohou způsobit ztuhnutí.
  4. Pokud kupujete velkou porci chleba, rozdělte ho na více částí a zmrazte. Zmrazený chléb lze v případě potřeby rozmrazit a zachová si čerstvost.
  5. Neskladujte různé druhy chleba společně. Chuť a vlhkost z jednoho druhu chleba mohou ovlivnit jiný.

A pokud je chléb suchý, můžete ho zkusit osvěžit zahřátím v troubě na nízkou teplotu.

Který chléb je zdravější?

Chléb je zdrojem sacharidů, vlákniny, vitamínů včetně skupiny B, mikro- a makroprvků, jako je hořčík, selen a železo. Nepovažuje se za doplněk, ale za kompletní pokrm. Proto pro ty, kteří chtějí zhubnout, nebude počítání kalorií opravdu špatné.

Jak však již dříve psal Telegraf, největší množství živin obsahují produkty bez kvasnic vyrobených z celých zrn s přídavkem otrub.

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika