Ilustrační foto
Odborníci se podělili o několik druhů potravin, které by lidé měli jíst více, aby zhubli, píše Express. Tyto složky prokazatelně zvyšují spalování kalorií.
Nejprve si však připomeňme, že v ideálním případě by se lidé měli snažit zkonzumovat určitý počet kalorií za den, aby zůstali zdraví: 2 500 za den pro muže a 2 000 za den pro ženy.
Snížení příjmu kalorií nám může pomoci zhubnout, stejně jako konzumace potravin a nápojů na spalování tuků.
Aby vám pomohli zhubnout, aniž byste svému tělu způsobili problémy, sdíleli odborníci z Holland a Barrett informace o potravinách, které skutečně „spalují břišní tuk“.
Začneme špenátem. Obsahuje molekulu cukru s dlouhým řetězcem zvanou sulfochinóza (SQ), která může pomoci udržet žaludek v dobré kondici. SQ podporuje růst prospěšných střevních bakterií, které brání špatným bakteriím proniknout do střeva a způsobit zánět a břišní tuk.
Druhou potravinou je losos, který obsahuje omega-3 mastné kyseliny. Přidejte do svého seznamu také vejce. Jsou bohaté na bílkoviny, takže vás udrží déle syté, což znamená, že je méně pravděpodobné, že budete svačit mezi jídly. Prospěšné bude i avokádo. Toto ovoce je bohaté na mononenasycené tuky, které mohou pomoci snížit chuť k jídlu a zabránit hromadění tuku.
V top 8 jsou také černé fazole. Střevní bakterie rostou na rozpustné vláknině obsažené v černých fazolích a přeměňují ji na butyrát. Další na seznamu jsou sladké brambory (yams). Tyto druhy brambor obsahují rostlinné antioxidanty zvané karotenoidy, které stabilizují hladinu cukru v krvi.
Ovesné vločky jsou dobré na hubnutí. Oves v kaši obsahuje rozpustnou vlákninu zvanou beta-glukany, která tvoří gel v tenkém střevě. Tento gel pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi, podporuje imunitní systém, pomáhá vám cítit se déle sytí a reguluje hladinu glukózy v krvi.
A poslední na seznamu jsou švestky. Toto oblíbené ovoce je skvělým doplňkem jídelníčku, protože obsahuje fenolické sloučeniny, které bojují proti tuku. Švestky obsahují také pektin.
Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter