Máslo je nezbytnou ingrediencí mnoha pokrmů Natíráme ho na chlebíčky, připravujeme s ním zapékací dobroty a dokonce i omáčky. Pokud však zapomenete máslo vyndat z lednice předem, může se jeho použití proměnit v noční můru. Studené a tvrdé tyčinky znesnadňují a zpomalují vaření. Naštěstí existuje snadný způsob, jak se s tímto problémem vypořádat.
Zdá se, že změkčit máslo do krémové konzistence není vůbec těžké a nevyžaduje mnoho času. Ne každý trik však přináší uspokojivé výsledky. Nejlepší je například vyhnout se ohřívání mléčných výrobků v mikrovlnné troubě.
Pokud tedy potřebujete v receptu použít měkké máslo, ale váš je tvrdý jako kámen, vyzkoušejte metodu skla. Zabere vám to jen pár minut.
Postupujte podle jednoduchých pokynů:
- Máslo dejte na talíř nebo do misky.
- Naplňte sklenici horkou vodou z dřezu.
- Nechte sklenici asi pět minut zahřát.
- Poté vodu slijeme a kostku másla přikryjeme nahřátou sklenicí.
- Nechte pět minut působit a máte hotovo! Máte změklé máslo s krémovou texturou.
Jak jinak změkčit máslo?
Existuje několik dalších metod, které můžete použít k získání dokonalé konzistence.
Jedním ze způsobů je nakrájet kostky másla na menší kousky a poté je nechat na lince asi 30 minut.
Tato metoda trvá trochu déle, ale funguje stejně dobře jako trik se sklem a vyžaduje méně úsilí.
Zde jsou další tři jednoduché techniky, které vám také pomohou zvládnout tento náročný úkol.
Jak se vám líbí novinky?