Koláž UNIAN s fotografií ua.depositphotos.com
Zdraví srdce se může vážně zhoršit, pokud strava člověka obsahuje potraviny, které tomuto orgánu škodí.
Některým potravinám je třeba se vyhnout nebo je konzumovat ve velmi umírněných množstvích, aby se vaše srdce udrželo v dobré kondici, řekl Dr. Rosmi Barriosová express.co.uk.
„Existuje několik potravin, které bych důrazně nedoporučoval a doporučil bych je konzumovat pouze ve velmi mírných množstvích pro udržení zdraví srdce,“ poznamenal lékař.
Doktor dodal, že mluvíme o následujících produktech:
trans-tuky (mohou položit základy pro „špatný“ cholesterol a ischemickou chorobu srdeční);
nasycené tuky (mohou zvyšovat hladinu cholesterolu a přispívat k rozvoji aterosklerózy);
nadbytek sodíku (vede k zadržování vody, což zvyšuje krevní tlak a zatěžuje srdce).
„Abyste snížili příjem nasycených tuků, vybírejte libové zdroje bílkovin, jako je drůbež bez kůže, ryby a luštěniny,“ poznamenal odborník.
Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter