Foto je pouze ilustrativní.
Nugety – křupavé řízky z kuřecích prsíček – mohou být pro mnohé skvělou svačinkou. Lze je nejen zakoupit v restauracích rychlého občerstvení, ale také si je vyrobit doma.
Existuje mnoho receptů na výrobu nugetů doma, doporučujeme vám je vyrobit s „tajnou“ přísadou – parmazánem.
K přípravě pokrmu budete potřebovat:
- dvě kuřecí prsní řízky,
- lžička koření: česnek, sušená cibule, sladká paprika a uzená paprika,
- 0,5 hrnku strouhaného parmazánu,
- strouhanka,
- sůl,
- dvě vejce,
- bramborová mouka.
Nejprve je třeba maso nakrájet velmi jemně, přidat k němu koření a trochu parmezánu a poté rozmixovat do hladka. Dále si připravíme obal: do mísy rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a v jiné míse smícháme strouhanku, bramborovou mouku a zbylý parmezán.
Masovou hmotu vytvarujte na nugety a obalte ji nejprve ve vejci a poté ve strouhankové směsi. Nugety smažte do zlatova.
Výhody a poškození domácích nugetů
Domácí nugety mohou být zdravé, protože mohou být vyrobeny z čerstvých surovin a kontrolovat obsah tuku a soli. Jsou také pohodlným předkrmem nebo hlavním jídlem, které lze rychle a snadno připravit.
Některé nugety však mohou být škodlivé, pokud jsou připraveny s nesprávnými přísadami nebo metodami vaření. Pokud například obsahují velké množství soli, tuku nebo přidaných konzervačních látek, může to být nezdravé.
Navíc, pokud jsou nugety připraveny smažením na hlubokém oleji, může to zvýšit množství kalorií a tuku, což může být také nezdravé.
Telegraph dříve psal o tom, z čeho a jak se vlastně vyrábí nugety z obchodu. Jsou tyto zpracované potraviny bezpečné? Zjistili jsme, co všechno obsahují hotové mražené nugety.
Jak se vám líbí novinky?