Jak rychle a správně rozmrazit ryby? Řekneme vám o způsobech, které možná neznáte.

Většina lidí jí mražené ryby, ale ne každý ví, jak je správně rozmrazit. Řekneme vám o rychlých způsobech, které možná neznáte.

Mnoho lidí rozmrazuje ryby tak, že je jednoduše položí na pracovní desku a půl dne počkají, než se rozmrazí. Měli byste vědět, že tato metoda je nejen nesprávná, ale také zdraví nebezpečná. S největší pravděpodobností jste si všimli, že odmrazování tímto způsobem probíhá nerovnoměrně. Rybí maso rychle vysychá a navenek změkne, ale uvnitř zůstává příliš zmrzlé. Z tohoto důvodu musíte někdy dlouho čekat na úplné rozmrazení. a během této doby se mohou na zmrzlém povrchu ryb začít množit hnilobné bakterie.

Jak rychle a správně rozmrazit ryby? Řekneme vám o způsobech, které možná neznáte.

Jak správně rozmrazovat ryby?

Nejlepší způsob, jak rozmrazit ryby i maso, je rozmrazit je v lednici. Tato metoda, i když trvá dlouho, je nejspolehlivější a neškodná. Existuje také několik bezpečných metod pro rychlejší odmrazování.

Metoda s vodou

Určitě byste to mohli použít, ale pokud vám to stále není známé, řekneme vám to. Rybu vložte do sáčku s jídlem a pevně jej uzavřete. Ponořte na 5 minut do nádoby se studenou vodou, poté studenou vodu vyměňte za teplejší. Po dalších 5 minutách postup opakujte a voda se ještě ohřeje. Ale ať to není horké. Ryba tak nedostane „tepelný šok“ a zachová si své vlastnosti v maximální možné míře. Pokud moc nespěcháte, můžete sáček s rybou jednoduše ponořit do hrnce se studenou vodou a chvíli jej nechat.

Jak rychle a správně rozmrazit ryby? Řekneme vám o způsobech, které možná neznáte.

Metoda se solí

Jiný způsob je vhodný pro mražené kousky ryb, například filety. Rybu posypte solí a počkejte. Sůl bude reagovat s ledem a urychlí proces přeměny na vodu. Tato metoda však není tak rychlá jako první.

Jak nerozmrazovat ryby

Už jsme mluvili o tom, proč byste neměli rozmrazovat ryby na stole. Dalším špatným způsobem může být rozmrazování v horké vodě. Tímto způsobem můžete zničit strukturu produktu. Rybí maso je velmi jemné a jeho bílkoviny se začínají srážet při prvním vystavení horké vodě. Ze stejného důvodu byste neměli zkoušet rozmrazovat ryby v mikrovlnné troubě. Dopad vln v režimu rozmrazování je bohužel nerovnoměrný a při vyndání ryby se vám může stát, že je na některých místech „uvařená“. Můžete zkusit použít mikrovlnnou troubu, protože je nemožné použít jiné metody, ale v tomto případě je lepší být poblíž, abyste ryby během procesu rozmrazování otočili, aby se rovnoměrněji roztavily.

Telegraph dříve hovořil o 7 nečekaných způsobech, jak využít sponky na chleba v každodenním životě.

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika