Špízy mají různé tvary a velikosti. Některé mají například uzavřenou dřevěnou rukojeť, zatímco jiné mají kovovou rukojeť se zvlněním na konci. Mnoho lidí si jistě myslí, že to druhé je určeno pro pohodlí při obracení masa. Takové semiringy však mají funkci, o které ví jen málokdo. Zkuste to aplikovat následovně – a nebudete litovat.
Obvykle se lidé jen přidržují těchto kovových držadel s kudrlinkou, aby roztočili kebab na grilu. A nikdo nepřemýšlí o tom, jak tato část špízu může usnadnit život na konci vaření.
Faktem je, že pomocí rukojeti je mnohem rychlejší a jednodušší…vyjmout všechno maso z jiné špízy. Nevěříš mi? Pak si to raději ověřte sami.
Tento trik byl ukázán na TikTok a tisícům uživatelů se líbil.
„Můj život už nebude stejný jako předtím,“ napsal jeden z komentujících.
„Myslel jsem, že to udělal každý,“ řekl další.
A někdo radil, aby se špíz před vyjmutím masa nejprve omyl.
Proč potřebují špejle spirálu?
Mimochodem, to není celé tajemství grilovacích špízů. Všechny přístroje mají spirálu, ale málokdo se zamyslí nad tím, proč tam je. I když to není tak těžké uhodnout.
K rovnoměrnému opékání masa ze všech stran je totiž potřeba spirála. Právě to vám umožní pohodlně zafixovat špíz v požadované poloze.
Telegraf.news dříve napsal, že grilování masa může vést k tvorbě karcinogenů, které pak zůstávají na kovu. Existuje snadný způsob, jak vyčistit gril pomocí odpadních materiálů.
Jak se vám líbí novinky?