Toto jídlo pomůže zmírnit kocovinu: odborník doporučil zdravé potraviny

Ilustrační foto

V předvečer zimních prázdnin by bylo užitečné připomenout, že jediný způsob, jak se vyhnout kocovině, je nezneužívat alkohol. Pokud vás druhý den ráno po hostině bolí hlava, nebude možné zmírnit intoxikaci aktivním uhlím. Kromě toho neexistují žádné léky na kocovinu založené na důkazech, řekla Dr. Deborah Lee Express.co.uk.

Pro zmírnění stavu lékař doporučil jíst potraviny obsahující zinek a niacin. Obě tyto látky jsou podle ní nezbytné pro odbourávání acetaldehydu, hlavního metabolitu alkoholu, který způsobuje kocovinu.

Zinek se nachází v potravinách, jako jsou vejce, ořechy, obiloviny, mléčné výrobky, mořské plody, maso a drůbež.

Kyselina nikotinová je látka, jejíž vyšší hladiny jsou obvykle spojeny s méně závažnou kocovinou. Kyselina nikotinová by se neměla zaměňovat s nikotinem v cigaretách. Tento vitamín se nachází v rybách, drůbeži, avokádu, houbách, bramborách a celých zrnech.

Podle Deborah Leealkohol způsobuje dehydrataci a snižuje hladinu glukózy v krvi, proto je vhodné ráno po hostině zdravě posnídat. Toast můžete udělat s celozrnným chlebem, vejcem, avokádem a špenátem.

Lékařka Zoe Williamsová také řekla novinářům o výhodách vajec po požití alkoholu.

„Vejce jsou jako přírodní malý lék na kocovinu, protože mají tolik živin. Jsou bohaté na bílkoviny, vitamín D, vitamín B1, fosfor, hořčík, železo, selen a zinek, říká. „Ale také obsahují cystein, aminokyselinu, která pomáhá rozkládat acetaldehyd.“ Acetaldehyd je jedním z nejhorších vedlejších produktů metabolismu alkoholu, takže tento cystein může skutečně pomoci zmírnit nevolnost a bolesti hlavy tím, že vašemu tělu pomůže efektivněji metabolizovat alkohol.

Smaženému a tučnému jídlu se ale při kocovině raději vyhněte, abyste si nepodráždili alkoholem již prověřený žaludek.

Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika