Nikdy nevylévejte takovou vodu do dřezu. V opačném případě budete muset vyměnit potrubí

Dřez plní v kuchyni důležitou funkci, ale ukazuje se, že mnoho lidí dělá tu chybu, že poškodí odtokové potrubí. Vyléváte takovou vodu do odpadu? Nejlepší je to nedělat, protože byste se mohli vystavit značným nákladům.

Pokud slijete vodu po uvaření brambor nebo těstovin ihned po přípravě pokrmu, pak děláte velkou chybu. Proč?

Ne každý ví, že vroucí voda by se neměla vylévat do odpadu, protože to může vést k prasknutí kanalizačního potrubí. K tomuto problému jsou zvláště náchylní ti, kteří žijí v nových budovách, kde jsou trubky vyrobeny z plastu. Nalévání horké vody do dřezu je přímou cestou k vážnému poškození.

Problém však mohou mít nejen obyvatelé nových bytových domů: selhat mohou i staré litinové trubky, které se používaly ve starších budovách. Při vystavení vysokým teplotám se litina stává křehčí a časem praská.

Je tedy na místě připomenout, že brambory nebo těstoviny nejlépe scedíte tak, že je nasypete do mísy a až po mírném vychladnutí nasypete do dřezu.

Totéž platí pro tuk po smažení. Mnoho z nás ji vylévá do odpadu, což je rychlý způsob, jak ji ucpat. Když se olej ochladí, začne ucpávat potrubí.

Existuje bezpečnější způsob, jak se zbavit tuku, o kterém již dříve psal Telegraf.news.

Jak se vám líbí novinky?


Přihlaste se k odběru Zpráv Google

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika