V květnu čeká Čechy (nejen) příjemný víkend navíc, během kterého mnozí plánují odpočinek v přírodě, grilování a vaření grilovaných pokrmů. Ale na to je třeba se předem připravit. Omyjte například saze a usazeniny uhlíku z grilovacího roštu. Tento problém vyřeší jedna zelenina. Nečistot se zbavíte během několika minut.
Tato přirozená metoda funguje skvěle při odstraňování skvrn, aniž byste potřebovali tvrdý kartáč, houbu nebo grilovací škrabku.
Namísto použití těchto nástrojů a chemikálií jednoduše použijte velkou cibuli (jakéhokoli druhu) nakrájenou na polovinu, abyste z grilu seškrábli zbývající zhnědlé kousky.
Zde jsou jednoduché pokyny:
- Předehřejte gril na vysokou teplotu, aby bylo možné snadno odstranit případné přilepené kousky jídla.
- Cibuli rozpůlíme a napícháme velkou vidličkou (pomůže i vidlička na maso). Cibuli propíchněte dostatečně hluboko, aby vidličku pevně držela.
- Nakrájenou stranou cibule potřeme grilovací rošt. Pohybem sem a tam třete cibuli podél roštu.
Šťáva vytvoří páru potřebnou k odstranění připálených kousků roštu.
Mimochodem, můžete vyčistit i špejle. Jednoduše napíchněte polovinu cibule na špejli a propracujte ji nahoru a dolů, dokud se nezbavíte všech nečistot.
Čím dalším lze rošt vyčistit?
Dalším způsobem bez chemie a intenzivního čištění je použití fólie a octa:
- Grilovací rošty postříkejte octem.
- Vezměte složený kus hliníkové fólie a použijte jej jako provizorní „škrabku“ k oškrábání a odstranění zaschlých nečistot.
A dříve Telegraf.news napsal, jak můžete vyčistit grilovací rošt pomocí staré plastové bankovní karty.
Jak se vám líbí novinky?