Sůl by se měla používat nejen jako koření do pokrmů. Skvěle se hodí i pro domácí použití. Lze s ním například čistit hrnce a pánve, dřezy a dokonce i odstranit usazeniny ze sklenic. Proč ale dávat sůl do lednice? Tento jednoduchý kuchyňský trik pomůže zlepšit kvalitu potravin ve vaší lednici.
Faktem je, že sůl má také schopnost absorbovat vlhkost. A tato vlastnost je užitečná v lednici a pomůže prodloužit životnost některých produktů.
Pravděpodobně se vám nejednou stalo, že se i čerstvá zelenina během krátké doby po nákupu zkazí. Změknou, ztratí barvu a vůni. Později se objevují první známky hniloby. V tuto chvíli se již rozhodně nedají jíst.
To se děje proto, že v chladničce je příliš mnoho vlhkosti. Zelenina také obsahuje vodu, která urychluje nežádoucí proces kažení.
Proto, abyste prodloužili čerstvost zeleniny, musíte do misky nasypat trochu soli. Poté dejte do lednice.
Nejlepší místo by bylo v těsné blízkosti zeleniny. Pokud je skladujete ve speciálních krabicích, dejte to tam.
Sůl absorbuje vlhkost a vy si budete déle užívat čerstvost zeleniny. Samozřejmě si můžete koupit speciální absorbent do lednice, ale tato metoda je mnohem levnější a je přirozená.
Telegraf.news dříve napsal, že cukr můžete dát i do lednice. Ukázalo se, že pár kostek (nebo lžiček) bude fungovat jako pohlcovač vlhkosti a zápachu. Ostatní produkty díky nim zůstanou dlouho čerstvé a chutné. Je to účinný domácí prostředek pro omezení růstu mikroorganismů a zabránění kažení potravin.
Někdy se navíc vyplatí dát na jednu z polic celou roli toaletního papíru.
Jak se vám líbí novinky?