Odborník na výživu označil sádlo za velmi dobrý zdravotní produkt

Ilustrační foto

Doktorka Tatyana Zharovskaya řekla, že sádlo je pro lidský organismus prospěšné jako bohatý zdroj kyseliny arachidonové, polynenasycené mastné kyseliny cenné pro buněčné membrány.

„Pokud mluvíme o kvalitním sádle, pak se dá v malém množství nazvat velmi dobrým zdravotním produktem,“ řekl lékař.

Taťána Žarovská zdůrazněno: kvalita sádla je zásadně důležitým ukazatelem, pokud jde o jeho přínosy pro tělo. Podle odborníka byste měli jíst sádlo, jehož výrobce je známý a o tom není pochyb. Při chovu prasat totiž mohou být použity nežádoucí léky, které pak mohou skončit v produktu.

„Tuky obsažené v sádle akumulují nejen užitečné látky, například vitamíny A a D rozpustné v tucích, ale i toxické, ale i antibiotika a hormonální léky,“ upozornil specialista.

Lékař také doporučil vyvarovat se konzumace sádla, které bylo opakovaně zmraženo, roztaveno na sádlo nebo jinak tepelně zpracováno nebo dlouhodobě vystaveno vzduchu. V těchto případech tuk v něm obsažený oxiduje a stává se potenciálně nebezpečným. Konzumace takového produktu může zvýšit oxidační stres v těle, který je spojen se vznikem mnoha onemocnění.

Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Kishkal Česká republika