Ilustrační foto
Doktorka Tatyana Zharovskaya řekla, že sádlo je pro lidský organismus prospěšné jako bohatý zdroj kyseliny arachidonové, polynenasycené mastné kyseliny cenné pro buněčné membrány.
„Pokud mluvíme o kvalitním sádle, pak se dá v malém množství nazvat velmi dobrým zdravotním produktem,“ řekl lékař.
Taťána Žarovská zdůrazněno: kvalita sádla je zásadně důležitým ukazatelem, pokud jde o jeho přínosy pro tělo. Podle odborníka byste měli jíst sádlo, jehož výrobce je známý a o tom není pochyb. Při chovu prasat totiž mohou být použity nežádoucí léky, které pak mohou skončit v produktu.
„Tuky obsažené v sádle akumulují nejen užitečné látky, například vitamíny A a D rozpustné v tucích, ale i toxické, ale i antibiotika a hormonální léky,“ upozornil specialista.
Lékař také doporučil vyvarovat se konzumace sádla, které bylo opakovaně zmraženo, roztaveno na sádlo nebo jinak tepelně zpracováno nebo dlouhodobě vystaveno vzduchu. V těchto případech tuk v něm obsažený oxiduje a stává se potenciálně nebezpečným. Konzumace takového produktu může zvýšit oxidační stres v těle, který je spojen se vznikem mnoha onemocnění.
Všimli jste si chyby? Vyberte jej a stiskněte Ctrl+Enter